Bagdi Bella: Minden nappal egyre jobban

Bagdi Bella: Minden nappal egyre jobban

Minden nappal minden szempontból mindig jobban egyre jobban vagyok." - Emil Coué mondata méltán lett világhírű. Amíg élünk, addig érdemes használnunk, nem csak akkor, amikor sikertelenek, vagy betegek vagyunk, hanem akkor is, amikor boldognak, egészségesnek, elégedettnek érezzük magunkat. Ez a mondat fenntartja bennünk a jóban való hitet.
Maga José Silva, az agykontroll kidolgozója is sokat tanult Emil Couétől. A magyar agykontroll vezér mondata is ez lett:

Napról napra minden szempontból egyre jobban és egyre jobban vagyok.

Én magam is gyakorló agykontrollos vagyok, és Domján Lacitól is sokszor hallottam ezt a mondatot. Agykontrollos körökben nagyon elterjedt köszönési forma:
- Hogy vagy?
- Egyre jobban.
Szóval úgy gondoltam, hogy ezt a mondatot, ami nagyon sokszor segített már nekem, megéneklem.

Nagyon fontos, hogy hangosan kell kimondanod. Ennek oka az, hogy ha elég hangosan beszélsz, a kimondott szavak automatikusan, azaz önműködően füleden keresztül tudattalanodba hatolnak és betöltik azt.

Érezd, amit mondasz! Ez a mondat, és ez érvényes minden pozitív megerősítés alkalmazására, biztos, hogy hatástalan lesz, ha nem kapcsolódik a mondathoz tartozó megfelelő érzelem. Nem a szavak, hanem az érzelmek azok, amelyek valójában hatással vannak rád. Azért használjuk a megerősítéseket, hogy a szükséges érzéseket kiváltsák. Az érzelmek kiváltásában pedig nagyon jó eszköz a zene és az éneklés. Ráadásul éneklés közben mindenféle akarati erőfeszítés kikapcsolódik.

Közzététel: 2014. márc. 21.