"Bruno Gröning, a fenomén" c. dokumentumfilm tíz éve, sikertörténet (gyógyulások)

Információs előadások 2015 októberében hét városban:
Egyedülálló sikertörténet
„A fenomén Bruno Gröning" dokumentumfilm bemutatójának 10. évfordulóját ünnepli.

Embertömegek a rosenheimi Traberhofon
Bruno Gröning (1906-1959) világszerte feltűnést keltett a különleges gyógyulásokkal az ötvenes években. Már 1949 tavaszán ezrek árasztották el a vesztfáliai Herfordot. Ezen év őszén naponta akár 30 000 ember jött a rosenheimi Traberhofhoz. Nyomorúságos sereg, betegek, szenvedők. Mindannyiuknak csak egy célja volt: Bruno Gröning. Sokuknak ő volt az utolsó remény. A háborútól sújtottan, az orvosok által feladva, ezeknek az embereknek csak egy kívánságuk volt: egészségesnek lenni, megszabadulni a bajtól és a fájdalmaktól. Bruno Gröningnek kellett nekik segíteni. És ő meg is tette: „Nincs gyógyíthatatlan -- Isten a legnagyobb orvos" ezek voltak a szavai. A felfoghatatlan megtörtént: számolatlan beteg gyógyult meg: nyomorultak tudtak járni, vakok újra látni...

Sok nézőt mélyen megérintett
„A fenomén Bruno Gröning" című dokumentumfilm bemutatja ezen idők drámai történéseit és utána jár ennek a szokatlan embernek. Nyitottan, tárgyilagosan és együtt érzően mutatja meg Bruno Gröning életének és cselekedeteinek állomásait. Ehhez több mint 70 órányi filmfelvételt készítettek, több mint 80 kortársat interjúvoltak meg, heti hírek beszámolóit, eredeti dokumentumokat és TV adások részleteit gyűjtötték össze. Ráadásul költséges filmjeleneteket vettek fel, több mint 2000 statisztával. A végeredmény öt órányi értékes dokumentumfilm, három részben.
Sok nézőnél mély benyomást tesz a film. Így ír például Birgit K. Lübbeckéből: Nagyon mélyen megérintett a film, kitűnő történelmi kutatás, mély benyomást keltő kortársbeszámolók -- egy felbecsülhetetlen értékű dokumentumfilm..."

Ma ugyanannyira aktuális mint akkor
A téma „szellemi úton történő gyógyulás Bruno Gröning tanítása által -- orvosilag bizonyítható" annyira aktuális, mint még soha, és számos szakelőadás témája egyetemeken és a nyilvánosság előtt, világszerte. A film felvilágosít, háttér-információt ad és mély bepillantást nyújt Bruno Gröning tanításába és céljaira.