Rend - Egy elmélet a világ működéséről

Az a vágy és szándék vezérelte a Rend elmélet megszületését, hogy megismerje a teremtés lényegét, azt a néhány dolgot, ami minden mást meghatároz és elkezdte vizsgálni, hogyan befolyásolják ezek a dolgok az életünket.

A teremtés lényegét kutatva került a figyelem fókuszába a mindent átható összerendező erő, és ennek az erőnek a forrása, ami mindennek meghatározza a formáját és működését, valamint a megvalósulását az egész teremtésben. Vizsgálja a földi szenvedés okát és következményét, valamint fókuszba helyezi a szenvedés megszüntetésének lehetséges módját.

Így a Rend elméletben elkezdett összerendeződni egy működő világkép, amit az igazságkeresése vezérel. Ebből kiindulva a teremtés lényegére fókuszálva újraértelmez lényegesebb fogalmakat, mint például a dualitás, az élet, a tudat, az összerendező erő, az elme, a test, a harmónia, az idővonal, a káosz, a karma, a sors, a szamszára, a jó és a rossz, a meditáció... A Rend elmélet megkísérli ezeknek a fontos fogalmaknak az ok-okozat összefüggéseit mélyebben feltárni.

Van egy olyan törekvés, hogy az egyes magyarázatok önmagukban is értelmesek legyenek, ezért előfordul, hogy egy fogalom többféle megvilágításból is a fókuszba kerül.

Bár az írás kijelentő módban íródott, annak tudatában ajánlott olvasni, hogy ez csak egy összerendeződöttségi szintet képvisel, ami a tökéletes összerendeződöttségtől valószínűleg messze van. Javasolnám, hogy ezt az írást tekintsd a világ egyfajta működési modelljének és a saját tapasztalásaid figyelembevételével ítéld meg, hogy egyes állításai számodra mennyire valóságosak.

Rend - Egy elmélet a világ működéséről

Card image cap

2018 - Rend elmélet - 4. rész - A megoldás

Jelenleg a földön a legnagyobb problémánk a többé-kevésbé folyamatos szenvedés. Ez a rész megpróbál megoldást találni a szenvedésünk megszüntetésére. A Rend elmélet szerint a szenvedést az elménkben megjelenő negatív gondolatok és érzések okozzák, melyekből negatív cselekedetek születnek. A megoldás kulcsa a gondolatok és érzések irányítása.