5 months
user-image

Aszalt gyümölcsös zabkása

(2-4 személyre): Gyors recept!

Hozzávalók:

1 bögre (2-2,5 dl) apró szemű zabpehely
2-3 bögre víz (attól függően, mennyire hígra szeretnénk) vagy növényi tej, pl. szójatej, rizstej, zabtej, stb.
1 bögre apró kockákra vágott aszalt gyümölcs, mazsola, magvak *
egy csipet só

Elkészítése:

1 tasak vaníliás cukor (elhagyható)
1 ek hidegen sajtolt barackmag vagy meggymag olaj (elhagyható) **
méz (elhagyható)
A zabpelyhet, a feldarabolt aszalt gyümölcsöket, ízlés szerint a vaníliás cukrot, valamint a vizet / növényi tejet egy kis lábasba öntjük, megkeverjük és feltesszük főzni. Fontos – főként, ha később nem szeretnénk édesíteni – hogy az aszalt gyümölcsök együtt főjenek a kásával, mert csak így tudják átadni édes ízüket. Lassú tűzön addig hagyjuk főni, amíg a kellő sűrűségűre duzzad. Fontos az állandó kevergetés, különben rögtön odaég! Amikor kész, rögtön lehúzzuk a tűzről. Amikor kéz melegre hűlt, keverhetünk hozzá egy kevés hidegen sajtolt növényi olajat és mézet.
* Bármilyen aszalt gyümölcsöt választhatunk, ami éppen van otthon: pl. mazsola, aszalt sárgabarack, szilva, meggy, füge, papaya stb.; illetve beledarabolhatunk néhány szem diót vagy mandulát is.
** A h. sajtolt növényi olajtól a kása laktatóbb lesz és egészségesebb. De csak olyan olajat választhatunk, ami ízben illik a gyümölcsökhöz, ilyen pl. a sárgabarackmag olaj, dió olaj és a meggymag olaj.

​​​​​​​http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép