4 months
user-image

Vegyes kása mihajlovszki módra

Hozzávalók:

1-1 evőkanál gyöngykása
köleskása, rizs, feldarabolt édeskáposzta
1-1 sárgarépa és hagyma
1-1 evőkanál szárított csalán és ribiszkelevél
1 pohár víz
2 evőkanál növényi olaj

Elkészítése:

A gyöngykását és a rizst alaposan megmossuk meleg vízben. Majd összekeverjük, és leöntjük meleg vízzel 2-3 órára, hogy megduzzadjon. Az ily módon előkészített kását hűtőbe lehet tenni néhány napra, ahol kiválóan eláll.
A megtisztított sárgarépát legyaluljuk, a hagymát a káposztával együtt feldaraboljuk, a szárított ribizli és csalánleveleket szétmorzsoljuk. Az edény aljára tesszük a zöldségek felét, erre a kását, előtte leöntjük róla a vizet, amelyben ázott, felülre pedig a maradék zöldséget tesszük. A zöldségeket előzetesen összekeverjük az elmorzsolt szárított ribizli és csalánlevelekkel. Felöntjük 1 pohár vízzel. A zöldségekkel és kásával megtöltött edényt gázlángra állítjuk,
felforraljuk, majd kevergetés nélkül 15-20 percig főzzük. Ezután az edényt levesszük a tűzről, szorosan lefedjük fedővel, bebugyoláljuk konyharuhába, 30-40 percig így hagyjuk.

​​​​​​​http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép