Hagyományos paprikás krumpli

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 4 ek olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 púpozott ek fűszerpaprika
  • 3 ek lecsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és forró olajban aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük. Beletesszük a karikákra vágott burgonyát és állandóan kevergetve kicsit összepirítjuk. Sót, köménymagot, zúzott fokhagymát és lecsót adunk hozzá, felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, és puhára főzzük.

Ha nem csupán köretként szeretnénk fogyasztani, aki szereti, főzhet bele szója virslit vagy gabonakolbászt. Még laktatóbb lesz az étel, ha tarhonyát is főzünk bele. Savanyúsággal vagy friss salátával nagyon egyszerű fogás ebédre, vacsorára.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek