Káposztás-rizses egy-tál, „Szoljanka”

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1 db közepes fejes káposzta
  • 1 tasak gyors rizs *
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 2 ek paradicsompüré vagy kechup (elhagyható)
  • 1-2 ek étolaj

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk. Serpenyőbe vagy wok edénybe egy kis étolajat öntünk, rátesszük a káposztát és rászórjuk a tasakból a száraz rizst. Fedővel letakarjuk és erős tűzön kb. 10 percig átsütjük. A rizs egy kis levet átvesz a káposztától és elkezd duzzadni. Amikor a káposzta már majdnem kész, a serpenyő közepén csinálunk egy kis helyet és beletesszük a 2 ek paradicsompürét vagy kechupot. (A kechuppal az étel íze édeskésebb lesz.) 1-2 perc múlva hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztát ellepje.

Újra lefedjük, és addig pároljuk, míg a rizs megpuhul.

* Ajánlatos a gyors rizs használata, mert már kevés folyadéktól is megduzzad, és nem kell külön idő az elkészítéséhez, hanem együtt főhet az étellel.

​​​​​​​http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek