Paprikás krumpli gombával

(3-4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1 kg tt. burgonya
  • 0,4 kg fagyasztott erdei gomba vagy friss gomba *
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek liszt
  • 2 db babérlevél

Elkészítése:

A fagyasztott gombát felengedjük – ha friss gombánk van megtisztítjuk – és nagyobb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi később a burgonyát is el fogja lepni. Amikor megfőtt – kb. 20 perc alatt – szűrőkanállal kivesszük, és a főzőlevébe beletesszük a meghámozott és szintén nagyobb kockákra vágott burgonyákat, a babérleveleket és megsózzuk.

A főzőlé csak annyi lehet, hogy éppen ellepje a krumplikat, különben az étel túl híg lesz!

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a gombát és együtt összepirítjuk. Mikor a krumpli megfőtt, hozzáadjuk. Kevés olajon rózsaszínűre pirítunk egy kanálka lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kevés meleg vízzel és jól elkeverjük.

A krumpliból kivesszük a babérleveleket, besűrítjük a rántással és néhány percig összeforraljuk.

* A fagyasztott erdei gomba intenzívebb gomba ízt ad az ételnek.

​​​​​​​http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek