Paprikás krumpli gombával
(3-4 személyre)
Hozzávalók:
- 1 kg tt. burgonya
- 0,4 kg fagyasztott erdei gomba vagy friss gomba *
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 2 db babérlevél
- só
Elkészítése:
A fagyasztott gombát felengedjük – ha friss gombánk van megtisztítjuk – és nagyobb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi később a burgonyát is el fogja lepni. Amikor megfőtt – kb. 20 perc alatt – szűrőkanállal kivesszük, és a főzőlevébe beletesszük a meghámozott és szintén nagyobb kockákra vágott burgonyákat, a babérleveleket és megsózzuk.
A főzőlé csak annyi lehet, hogy éppen ellepje a krumplikat, különben az étel túl híg lesz!
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a gombát és együtt összepirítjuk. Mikor a krumpli megfőtt, hozzáadjuk. Kevés olajon rózsaszínűre pirítunk egy kanálka lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kevés meleg vízzel és jól elkeverjük.
A krumpliból kivesszük a babérleveleket, besűrítjük a rántással és néhány percig összeforraljuk.
* A fagyasztott erdei gomba intenzívebb gomba ízt ad az ételnek.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek