Párolt savanyú káposzta gombával

(4 személyre): Gyors recept!

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
400-500 g friss gomba (pl. csiperke vagy laska)
2 ek étolaj
1 közepes fej vöröshagyma (elhagyható)

Elkészítése:

Nagyon egyszerű recept. Készíthetjük vöröshagymával vagy a nélkül. Ha hagymával készítjük, úgy tisztítsuk meg, vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és pirítsuk át. A savanyú káposzta levét tegyük félre, magát a káposztát pedig, ha túl sós lenne, öblítsük át hideg vízzel. Amikor a gomba kicsit megpirult, adjuk hozzá a káposztát, keverjük el, fedjük le a fazekat és alacsony hőmérsékleten pároljuk készre. Ha párolás közben szükséges lenne, az ételhez öntsünk egy kis káposztalevet. Sózni nem szükséges.

​​​​​​​http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek