Rizottó tengeri gyümölcsökkel

Hozzávalók:

500 g vegyes tengeri gyümölcs
2 gerezd fokhagyma
1 ek kakukkfű
7 ek olívaolaj
2 hagyma
250 g rizottó rizs
1 db zöldségleves kocka
sáfrány (elhagyható)
petrezselyemzöld

Elkészítése:

Mossuk meg a tenger gyümölcseit és csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot keverjünk össze, és öntsük a sütőedényben felhalmozott tengeri gyümölcsökre. 200 °C-on kb. 30 percig süssük.
Eközben egy zöldségleves kockából levest készítünk és a rizst 20 percig főzzük benne. A második gerezd fokhagymát áttörjük, és a sáfránnyal együtt a rizshez adjuk. Végül a tenger gyümölcseit is a rizshez keverjük. Petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek