Szója-brassói

(4 személyre)

Hozzávalók:

15 dkg szójakocka
80 dkg burgonya
1 nagy db vöröshagyma
olaj a sütéshez
3-4 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka vagy helyette ételízesítő
őrölt fekete bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát. (Ha csak simán vízzel öntjük fel, a szója íztelen lesz.)
2. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a kinyomkodott szójakockát. Borsozzuk, hozzáöntjük a szója áztatólevét, szükség szerint megsózzuk és fedő alatt készre pároljuk. Amikor kész, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
3. A burgonyát megtisztítjuk (újburgonya esetén készíthetjük héjasan is), kockákra vágjuk és olajban kisütjük.
4. A szóját és a sült krumplit egy nagy tálban összekeverjük. Legjobb azonnal, frissen fogyasztani.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek