Szójás-zöldséges egy tál

(4 személyre)

Hozzávalók:

20 dkg szójaszelet vagy szójakocka
1 db leveskocka vagy ételízesítő
20 dkg savanyított / kovászos / ecetes uborka
80 dkg burgonya
2 db közepes sárgarépa
8 ek paradicsompüré (1 db 12 dkg-s paradicsompüré konzerv)
4-5 ek olaj

Elkészítése:

1. A Szójaszeleteket (vagy szójakockát) beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát. (Ha csak simán vízzel öntjük fel, a szója íztelen lesz)
2. A kinyomkodott szójaszeleteket olajon mindkét oldalról átsütjük, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és együtt átpirítjuk.
3. Beletesszük a megtisztított, felkockázott burgonyát, a felszeletelt savanyú vagy ecetes uborkát, a paradicsompürét, ízlés szerint megsózzuk és a szója áztatóvizét aláöntve, fedő alatt – a vizet szükség esetén utánpótolva- készre pároljuk.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek