Zöldborsós szójaragu

(4 személyre)

Hozzávalók:

20 dkg szójakocka
1 db leveskocka
40 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
4-5 ek olaj (a szója sütésnél nagyon magába szívja)
1 db nagy vöröshagyma
8 ek tojásmentes majonéz

Elkészítése:

1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy jól megszívja magát. (Ha csak simán vízzel öntjük fel, a szója íztelen lesz.)
2. A szóját leszűrjük, kinyomkodjuk és olajon átsütjük. Csak ezután adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és együtt még átpirítjuk.
3. Hozzáadjuk a zöldborsót, (friss zöldborsó esetén egy kis vizet öntünk hozzá), belekeverjük a majonézt és fedő alatt addig pároljuk, míg a zöldborsó megpuhul.
(Főtt vagy sült burgonya, párolt rizs, főtt tészta mellé jó feltét, de egyszerűen kenyérrel fogyasztva is finom)

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek