Burgonyaropogós

(4 személyre)

Hozzávalók:

4 db közepes burgonya
4-6 púpozott ek liszt
1-2 ek tojásmentes majonéz
őrölt köménymag, vagy majoránna, vagy reszelt szerecsendió, vagy fűszerkeverék fasírtokhoz

olaj

Elkészítése:

A héjában főtt, még forrón meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a majonézt. Mivel nem használunk tojást, kicsit bűvészkednünk kell a liszt és a majonéz mennyiségével, hogy a massza formázható legyen. A fűszerekkel és a sóval jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kroketteket (lapított henger) formázunk és bő, forró olajban arany barnára sütjük. A kész kroketteket papírtörlőre helyezzük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
(Akármelyik zöldségkörettel együtt nagyon jó ebédre, vacsorára, pl.: wokos zöldségekkel, bármilyen főzelékkel vagy friss salátával)

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek