Gombával töltött zsemle

(4 személyre)

Hozzávalók:

4 db zsemle
12 dkg gomba
2 ek apróra vágott vöröshagyma
1 ek olaj
fűszerpaprika, őrölt bors, petrezselyemzöld, só
egy kevés növényi tejszín

Elkészítése:

Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük kevés vízzel, sózzuk és fűszerezzük, hozzáadjuk a felaprított gombát és puhára pároljuk, majd mikor a folyadék elpárolgott, kicsit átpirítjuk.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és meglocsoljuk egy kevés növényi tejszínnel: éppen csak annyival, hogy kicsit megszívja magát. Hagyjuk állni 10-15 percig, nyomkodjuk ki, majd morzsoljuk bele a hagymás gombába.
A gombás masszát töltsük bele a zsemlék üregébe és a megtöltött zsemléket helyezzük sütőlapra vagy egy tepsibe. A „kalapjukat” tegyük vissza, kenjük meg kevés vízzel és sütőben süssük pirosra.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek