Rántott gomba és zöldségek – bortésztában

(4 személyre)

Hozzávalók:

400 g csiperke vagy zöldség, pl.: patisszon, cukkíni, padlizsán, karfiol, brokkoli, stb.
6 púpozott ek (120 g) liszt
100 ml száraz fehérbor
szódavíz
csipet szódabikarbóna

½ csokor friss kapor
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Sűrű, sós palacsintatésztát készítünk: a finomliszthez állandó keverés mellett hozzáadjuk a bort és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, belekeverjük a finomra vágott kaprot, majd utolsónak a csipetnyi szódabikarbónát.
A gombát és / vagy a zöldségeket megtisztítjuk, vízzel leöblítjük, leszárítjuk és feldaraboljuk. A tésztába mártva bő, forró olajban kisütjük. Szükség lehet rá, főleg a tök és a patisszon esetében, hogy a szeleteket előbb lisztbe mártsuk és csak utána a palacsintatésztába.
A kirántott zöldségeket papírtörlőre vegyük ki, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot.
(Párolt zöldséghez, friss salátához vagy főzelékhez, esetleg zöldséges rizshez vagy burgonyához adhatjuk feltétnek. Ha rizshez vagy krumplihoz adjuk, készíthetünk mellé valamilyen szószt is)

Forrás: http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek