Zöldséges töltött zsemle

(4 személyre)

Hozzávalók:

4 db zsemle
6 dkg sárgarépa (kb. ½ közepes darab)
4 dkg zellergumó (kb. 3 ek
4 dkg brokkoli
2 dkg gomba
1 ek apróra vágott vöröshagyma
1 tk margarin
egy kevés növényi tejszín
petrezselyemzöld, lestyán, só

Elkészítése:

A zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük és kevés növényi tejszínnel meglocsolva állni hagyjuk.
Az apró rózsákra szedett brokkolit gőzben megfőzzük. A többi zöldséget apró kockákra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a hagymával együtt átpirítjuk a margarinban. Sózzuk, ízesítjük finomra vágott petrezselyemzölddel, lestyánnal, és egy kevés vizet ráöntve fedő alatt megpároljuk. Amikor már puha, elpárologtatjuk belőle a folyadékot és kicsit megpirítjuk. Lazán összekeverjük a kinyomkodott, elmorzsolt zsemlével és a jól lecsurgatott brokkolival. Megtöltjük vele a zsemléket és sütőben addig sütjük őket, amíg megpirulnak.

Forrás: http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek