Finomfőzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

2 db nagy sárgarépa
2 db nagy petrezselyemgyökér
200 g zöldborsó
1/3 fej karfiol
2 ek puha (dobozos) margarin vagy olaj
3 ek liszt
200 ml szójatejszín (pl. 1 db Joya főzőkrém) vagy natúr szója / rizstej
Petrezselyemzöld, só

Elkészítése:

A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldborsóval együtt kevés margarinon vagy olajon átfuttatjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, és annyi vízzel felöntve, hogy éppen ellepje, félig puhára pároljuk. Ezután elpárologtatjuk a vizet, meghintjük liszttel és összepirítjuk. Kevés hideg vízzel, vagy zöldség lével (zöldségleves kockából) felengedve csomómentesre keverjük. Ekkor hozzárakjuk a rózsáira szedett, külön edényben megfőzött karfiolt, majd felöntjük szójatejszínnel vagy növényi tejjel, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a liszt íze elfő. Tálaláskor díszítjük a maradék petrezselyemzölddel.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek