Kelkáposzta főzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

600 g kelkáposzta
200 g (kb. 2-3 közepes db) burgonya
2 ek olaj
3 ek liszt
½ db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
köménymag, majoránna, só

Elkészítése:

A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre daraboljuk. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sós, köménymaggal és majoránnával ízesített vízben puhára főzzük. Ha a kelkáposzta túl öreg, akkor azt előbb kell elkezdeni főzni.
Felmelegített olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és a péppé zúzott fokhagymát, felöntjük félpohárnyi hideg vízzel vagy zöldség lével (zöldségkockából), csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a főzelékhez. 20-25 percig még főzzük, hogy ne legyen lisztes íze.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek