Lencsefőzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

350 g lencse
2 ek olaj
3 ek liszt
½ db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
1 tk cukor
1 db babérlevél
ecet

Elkészítése:

A lencsét megmossuk, beáztatjuk, majd sós, babérleveles, hideg vízben feltesszük főni.
A felmelegített olajba beleszórjuk a cukrot és barnára pirítjuk. Mikor barna, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott vöröshagymát és sűrű kevergetés mellett tovább pirítjuk. Amikor a liszt is megbarnult, beletesszük az összezúzott fokhagymát és felengedjük félpohárnyi hideg vízzel, jól elkeverjük.
Ha a lencse megpuhult, besűrítjük a rántással és még 15-20 percig főzzük, hogy a liszt íze elfőjön. A kész főzeléket ízesítjük ecettel és mustárral.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek