Morzsás és párolt zöldségek

/ Főzelék másképp (4 személyre)

Hozzávalók:

1 kg karfiol / brokkoli / sárgarépa / kelbimbó / spárga, stb.
2 ek margarin
5 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Még egészségesebb, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük ki egy gőzölő edényben.
A puhára főtt zöldséget leszűrjük, lecsepegtetjük. Még forrón egy tálra halmozzuk és ráborítjuk a frissen elkészített, forró margarinon megpirított, enyhén sózott zsemlemorzsát.
A zöldségeket készíthetjük párolva is, zsemlemorzsa nélkül. Ilyenkor kevés margarinon futtassuk át a feldarabolt főzelékfélét, öntsünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pároljuk puhára.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek