Paradicsomos burgonyafőzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

1 kg burgonya
8 ek (3 doboz 40 g-os) paradicsompüré
2 ek olaj
3 púpozott ek liszt
½ db közepes vöröshagyma
1 púpozott ek felkockázott zellergumó
2 ek cukor

Elkészítése:

A megtisztított, felkockázott vagy karikákra vágott burgonyát annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje és feltesszük főni. Amikor majdnem puhára főtt, kivesszük a főzővizéből és félretesszük.
Az olajat felhevítjük, majd beleszórjuk a lisztet, és átmelegítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré egyharmadát és jól elkeverjük. Kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a burgonya főzővizét és elkeverjük a megmaradt 2/3 rész paradicsompürével. Belerakjuk az egészben hagyott vöröshagymát, a zellert, ízesítjük sóval, cukorral, majd lassú tűzön főzzük. Mikor elfőtt a liszt íze, hozzárakjuk a burgonyát, és készre főzzük. Kivesszük a vöröshagymát és szükség szerint után ízesítjük sóval, cukorral.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek