Paradicsomos káposztafőzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

1 db közepes méretű fejes káposzta
8 ek (3 doboz 40 g-os) paradicsompüré
2 ek olaj
3 púpozott ek liszt
½ db közepes vöröshagyma
1 púpozott ek felkockázott zellergumó
2 ek cukor
köménymag, só

Elkészítése:

A fejes káposztát megmossuk és kivágjuk a torzsáját. Vékony metéltre daraboljuk és kb. 3 pohárnyi vízben feltesszük főzni. Ízesítjük sóval, köménymaggal, zellerrel és egészben hagyott vöröshagymával. Fedő nélkül hagyjuk puhára főni.
Amikor a káposzta már puha, felmelegített olajban átforgatjuk a lisztet, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd felengedjük kevés hideg vízzel és csomómentesre keverjük. A káposzta mellől kivesszük a vöröshagymát és besűrítjük a rántással. Jól kiforraljuk, hogy a liszt íze elfőjön.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek