Sárgaborsó főzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

350 g sárgaborsó
1-2 ek olaj
3 ek liszt
½ db közepes vöröshagyma
½ tk fűszerpaprika
őrölt feketebors (elhagyható)

Elkészítése:

A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát. Időnként megkeverjük, hogy le ne égjen.
Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felengedjük kb. félpohárnyi hideg vízzel és csomómentesre keverjük. Amikor a borsó megpuhult, berántjuk ezzel a rántással. Ezután 15-20 percig forraljuk. Az után ízesítés sóval, őrölt borssal történik.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek