Szárazbab főzelék
(4 személyre)
Hozzávalók:
350 g szárazbab
1-2 ek olaj
3 ek liszt
½ tk fűszerpaprika
½ db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
ételecet
só
Elkészítése:
A megtisztított, előző nap beáztatott babot hideg, sós vízben feltesszük főni.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel és zsemleszínűre pirítjuk. Tűzről levéve hozzárakjuk a fűszerpaprikát és a péppé zúzott fokhagymát, majd gyorsan elkeverjük. Felengedjük kb. félpohárnyi hideg vízzel és csomómentesre keverjük.
Amikor a bab megpuhult, hozzákeverjük a rántást és még 15-20 percig forraljuk. A végén ízesítjük ecettel.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek