Szárazbab főzelék

(4 személyre)

Hozzávalók:

350 g szárazbab
1-2 ek olaj
3 ek liszt
½ tk fűszerpaprika
½ db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
ételecet

Elkészítése:

A megtisztított, előző nap beáztatott babot hideg, sós vízben feltesszük főni.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel és zsemleszínűre pirítjuk. Tűzről levéve hozzárakjuk a fűszerpaprikát és a péppé zúzott fokhagymát, majd gyorsan elkeverjük. Felengedjük kb. félpohárnyi hideg vízzel és csomómentesre keverjük.
Amikor a bab megpuhult, hozzákeverjük a rántást és még 15-20 percig forraljuk. A végén ízesítjük ecettel.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek