10 months
user-image

Almaleves

(4 személyre): Gyors recept!

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 40-45 dkg (3 közepes db) alma
  • 1,2 L víz
  • 8 dkg kristálycukor (kb. 4 púpozott ek)
  • citrom lé és héj
  • őrölt vagy egész fahéj és szegfűszeg

Habaráshoz:

  • 20 g (1 púpozott ek) liszt vagy vaníliás / gyümölcsös pudingpor
  • 120 ml növényi tejszín vagy natúr / vaniliás növényi tej (pl. szója, rizs, zabtej, stb.)

 

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Beletesszük a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, valamint a citrom héjával ízesített vízbe és puhára főzzük. Hozzáadjuk a hideg vízzel simára kevert pudingport és kevergetve újra átforraljuk.

Ha kész, a citromhéjat és a fűszereket eltávolítjuk, végül citromlével ízesítjük. Hűtve tálaljuk.

(Bármilyen egyéb, éppen kapható gyümölccsel is elkészíthető, pl. szilva, meggy, cseresznye, körte, barack, málna, eper, stb.)

Elkészítése máshogy:
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Beletesszük az 1,2 L cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, valamint a citrom héjával ízesített vízbe és puhára főzzük. Hozzáadjuk a növényi tejjel vagy tejszínnel (ha ezek nincsenek, akkor hideg vízzel) simára kevert pudingport és kevergetve újra átforraljuk.

Ha kész, a citromhéjat és a fűszereket eltávolítjuk, végül citromlével ízesítjük. Hűtve tálaljuk.

(Bármilyen egyéb, éppen kapható gyümölccsel is elkészíthető, pl. szilva, meggy, cseresznye, körte, barack, málna, eper, stb.)

* A levest besűríthetjük pudingpor helyett hagyományos búzaliszttel is. Krémesebb lesz, ha a lisztet nem vízzel, hanem kevés növényi tejszínnel keverjük el. A levest főzhetjük fele-fele arányban vízben és növényi tejben is.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép