Burgonyapüré leves karfiolfejekkel

(4 személyre): Gyors recept!

Hozzávalók:

  • 6 db nagy burgonya
  • 1 közepes méretű karfiol
  • bazsalikom, vagy köménymag, vagy ételízesítő (elhagyható)
  • pirított magvak: tökmag / napraforgó / mandula (elhagyható)
     

Elkészítése:

A burgonyákat hámozzuk meg és főzzük puhára kb. 4 pohárnyi vízben (1,2 L). Bot mixerrel pürésítsük össze a főzővízzel, ízesítsük sóval és tetszőleges fűszerrel. (Jól illik bele az őrölt köménymag vagy a bazsalikom.) A karfiolt meleg vízzel mossuk meg és szedjük apró rózsákra. Tegyük bele a pürélevesbe és forrástól számítva kb. 3 percig főzzük, hogy ne főjön szét. A kész levest dúsíthatjuk pirított magvakkal is. Ehhez a tetszőlegesen kiválasztott magvakat száraz serpenyőn pirítsuk át és tegyük kis tálkákba, hogy mindenki magának tehesse a levesbe.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek