Frankfurti leves szója virslivel

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 35 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg szója virsli (személyenként kb. 1-1,5 db)
  • 2 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • ¼ db vöröshagyma
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek tejföl
  • őrölt bors, majoránna, köménymag, ízlés szerint

Elkészítése:

A kelkáposztát megtisztítjuk, metéltre vágjuk és kb. 1,2 l meleg vízzel felöntve feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott negyednyi vöröshagymát, a fokhagymagerezdet, köménymagot, majoránnát, kevés őrölt borsot és sót.

Közben az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, hogy zsemleszínű legyen és kevés hideg vizet hozzáöntve csomómentesre keverjük. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáöntjük a rántást, alaposan szétkeverjük, és addig főzzük, amíg már nincs lisztes íze.

Ez után a forró levesből egy keveset a tejfölbe merünk és elkeverjük vele, hogy egy kicsit felmelegedjen, majd az egészet a leveshez adjuk.
A szója virslit karikára vágjuk és az olaj másik felén kissé átfuttatva tesszük a levesbe. (Ha nem szeretnénk külön megpirítani, akkor csak vágjuk karikára és még a rántás előtt tegyük a levesbe, főzzük néhány percig és csak azután rántsuk be a levest.)

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek