Gazpacho / spanyol zöldségleves

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 6-7 db paradicsom
  • 1 db uborka
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • 15 dkg szikkadt kenyér vagy zsemlemorzsa
  • 1 db zöldségleves kocka
  • só, bors, petrezselyemzöld és fűszerpaprika

Elkészítése:

A leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint összedolgozzuk. Annyi zöldséglevessel engedjük fel, hogy sűrű levest kapjunk. Még egyszer átkeverjük és behűtjük. Amikor tálaljuk, szórjuk meg petrezselyemzölddel. (Ha akárcsak a spanyolok, mi is csípősen szeretjük, kerülhet bele egy kis chili paprika is)

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek