Hamis gulyásleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 3 ek étolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 2-3 ek lecsókonzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- köménymag, só
- 40 g száraztészta, pl. kockatészta
Elkészítése:
Pörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és felöntjük kevés vízzel, épphogy a hagymát ellepje.
Mikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk az egyenletes kockákra vágott burgonyát, kissé átpirítjuk, ízesítjük lecsóval, fokhagymával, köménymaggal és sóval. Felöntjük 1,2-1,5 L hideg vízzel és készre főzzük. Amikor a leves majdnem kész belefőzzük a tésztát.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek