Hamis gulyásleves

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya
  • 3 ek étolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2-3 ek lecsókonzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • köménymag, só
  • 40 g száraztészta, pl. kockatészta

Elkészítése:

Pörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és felöntjük kevés vízzel, épphogy a hagymát ellepje.

Mikor a víz elpárolgott, hozzáadjuk az egyenletes kockákra vágott burgonyát, kissé átpirítjuk, ízesítjük lecsóval, fokhagymával, köménymaggal és sóval. Felöntjük 1,2-1,5 L hideg vízzel és készre főzzük. Amikor a leves majdnem kész belefőzzük a tésztát.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek