Harcso-leves dióval

Hozzávalók:

  • 200 g vöröshagyma
  • 30-50 g növényi olaj
  • 100 g tisztított dió
  • 300-500 g paradicsom
  • 4 ágacska korianderlevél
  • 0,5 pohár rizs, vagy 0,75 pohár finommetélt
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • petrezsejemzöld

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát lábasba tesszük, hozzáadjuk az olajat, lefedjük és pároljuk, időnként megkevergetve, hogy a hagyma le ne égjen. A zúzott diót és a koriander zöldjét összekeverjük a fokhagymával és a borssal, felöntjük 7 pohár vízzel, és az egészet a lábasba öntjük az áttört hagymával együtt, hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és megfőzzük.

Feldaraboljuk a paradicsomot, megpároljuk, majd szitán áttörjük, beleöntjük egy külön lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd beletesszük a forrásban lévő levesbe. Amikor a leves még egyet forr, beletesszük a koriander finomra vágott zöldjét, a petrezselymet, és azonnal levesszük a tűzről.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek