Harcso-leves dióval
Hozzávalók:
- 200 g vöröshagyma
- 30-50 g növényi olaj
- 100 g tisztított dió
- 300-500 g paradicsom
- 4 ágacska korianderlevél
- 0,5 pohár rizs, vagy 0,75 pohár finommetélt
- zöldpaprika
- fokhagyma
- petrezsejemzöld
- só
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát lábasba tesszük, hozzáadjuk az olajat, lefedjük és pároljuk, időnként megkevergetve, hogy a hagyma le ne égjen. A zúzott diót és a koriander zöldjét összekeverjük a fokhagymával és a borssal, felöntjük 7 pohár vízzel, és az egészet a lábasba öntjük az áttört hagymával együtt, hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és megfőzzük.
Feldaraboljuk a paradicsomot, megpároljuk, majd szitán áttörjük, beleöntjük egy külön lábasba, és sűrűsödésig főzzük, majd beletesszük a forrásban lévő levesbe. Amikor a leves még egyet forr, beletesszük a koriander finomra vágott zöldjét, a petrezselymet, és azonnal levesszük a tűzről.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek