10 months
user-image

Karalábépüré leves

(4 személyre) Gyors recept!

Hozzávalók:

  • 1 db nagyméretű karalábé
  • 2 ek margarin vagy étolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 tk őrölt édes fűszerpaprika
  • 1 db zöldséges leveskocka vagy 1 tk ételízesítő
  • csipetnyi őrölt feketebors, petrezselyemzöld, só

Elkészítése:

A karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábasban felmelegítjük a margarint vagy az olajat és átfuttatjuk rajta a karalábét. Megszórjuk liszttel és még egyszer átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, jól átkeverjük és felöntjük két pohár vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk további 2 pohár vizet. Beletesszük az elmorzsolt leveskockát vagy ételízesítőt, valamint ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal.

Forrástól számítva még néhány percig hagyjuk főni. Amikor a leves elkészült bot mixerrel pürésítjük és megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép