Karalábépüré leves
(4 személyre) Gyors recept!
Hozzávalók:
- 1 db nagyméretű karalábé
- 2 ek margarin vagy étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk őrölt édes fűszerpaprika
- 1 db zöldséges leveskocka vagy 1 tk ételízesítő
- csipetnyi őrölt feketebors, petrezselyemzöld, só
Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy lábasban felmelegítjük a margarint vagy az olajat és átfuttatjuk rajta a karalábét. Megszórjuk liszttel és még egyszer átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, jól átkeverjük és felöntjük két pohár vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk további 2 pohár vizet. Beletesszük az elmorzsolt leveskockát vagy ételízesítőt, valamint ízesítjük sóval és kevés őrölt borssal.
Forrástól számítva még néhány percig hagyjuk főni. Amikor a leves elkészült bot mixerrel pürésítjük és megszórjuk a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek