Körtés sütőtökleves parajos galuskával

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 4 dkg puha (dobozos) margarin
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 közepes burgonya
  • 1 db kisebb körte
  • 60 ml növényi tejszín (pl. zabtejszín vagy Joya főzőkrém)
  • só, rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 2 dkg szeletelt mandula

Galuskához:

  • 4 dkg búzaliszt
  • 4 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg parajlevél
  • 1/2 csomag petrezselyemzöld
  • szerecsendió, só

Elkészítése:

A margarint felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a lereszelt burgonyát és a sütőtököt. Sóval ízesítjük és babérlevéllel, kevés rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a lereszelt körtét, majd vízzel elkevert növényi tejszínnel felengedve készre forraljuk.

A galuskához a liszteket sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott parajlevelet és a petrezselyemzöldet. Vízzel kikeverve galuskatésztát készítünk belőle. Apró galuskákat szaggatunk, és forró olajos, sós vízben kifőzzük. A galuskákat lehűtjük, leszűrjük. (Átkeverhetjük egy tálban egy kevés tökmagolajjal.)

Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a galuskákat és szeletelt mandulával díszítjük.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek