10 months
user-image

Magyaros gombaleves galuskával

(4 személyre)

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 400 g gomba
  • 2 ek növényi olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • petrezselyemzöld, őrölt bors, fűszerpaprika

Galuskához:

  • 1 ek margarin
  • 2 púpozott ek liszt

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a gombát, a petrezselyemzöld felét és felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük őrölt feketeborssal és sóval, majd fedő alatt, kis lángon majdnem puhára pároljuk.

A majdnem kész gombát lepirítjuk, meghintjük liszttel és együtt, kevés ideig nagy lángon összepirítjuk. Tűzről lehúzva hozzákeverjük a fűszerpaprikát és felöntjük 1 pohárnyi meleg vízzel vagy kockából készített zöldséglevessel és az egészet simára keverjük. Hozzáadunk további 3-4 pohárnyi vizet vagy zöldséglevest és felforraljuk. Beleszaggatjuk a galuskát és készre főzzük. Az elkészült levest meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel.

A galuskához a margarint vegyük elő előre a hűtőből, hogy kissé megpuhuljon. A lisztet és a margarint tegyük egy tálba, sózzuk meg és kézzel gyúrjuk tésztává. Tojás nélkül is össze fog állni; ha egy kissé lágy a tészta és szakadozik, tegyünk hozzá még egy kis lisztet. Még könnyebb lesz a dolgunk, ha réteslisztet használunk. Ha nincsen galuskaszaggatónk, a tésztából gyúrjunk egy kb. ujjnyi vastagságú rudat, majd a végéből bevizezett késsel szaggassunk le darabokat és toljuk a forrásban lévő levesbe. Hogy a tészta ne ragadjon a késhez célszerű azt többször is a levesbe mártani.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek

Függő kapcsolatok
Megoldások

© 2016 Megoldaskapu.hu Adatvédelmi szabályzat | Használati feltételek | Webhelytérkép