Olasz zöldségleves

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1,5 db közepes sárgarépa
  • 1 db nagy petrezselyemgyökér
  • 1 ek felszeletelt zellergumó
  • 1 ek felszeletelt karalábé
  • 80 g kínai kel vagy kelkáposzta
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 1 db kisebb zöldpaprika (nem csípős)
  • 1 ek felaprított vöröshagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 ek olíva vagy napraforgóolaj
  • petrezselyemzöld, kakukkfű, őrölt fehérbors, só
  • 4 ek spagetti

Elkészítése:

Az olajon átfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a vékony csíkokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük vízzel.

Sűrített paradicsommal, borssal, kakukkfűvel és sóval ízesítjük, majd amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, valamint a spagettit és addig főzzük, amíg minden kellően puha lesz.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek