Paradicsomleves
(4 személyre): Gyors recept!
Hozzávalók:
- 120 g paradicsompüré (3 kicsi konzerv)
- 1-2 ek étolaj
- 2 csapott ek liszt
- 1 ek felaprított vöröshagyma
- 3 ek felkockázott zellergumó
- 1 púpozott ek cukor
- 40 g rizs vagy apró száraztészta
- só
Elkészítése:
Az olajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré 2/3-át, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük, hogy csomómentes legyen.
Hozzáöntünk további 1-1,2 L vizet, elkeverjük, beletesszük a maradék paradicsompürét, a félbe vágott vöröshagymát, a zellert, ízesítjük sóval, cukorral, és addig főzzük, amíg a liszt íze el nem fő. Ekkor a levesből kivesszük a vöröshagymát és a zellert. Legvégül rizst főzünk bele vagy valamilyen apró száraztésztát.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek