Tarhonyaleves
(4 személyre)
Hozzávalók:
- 4 dkg Tarhonya
- 20 dkg (kb. 1 db jó nagy) burgonya
- 4 dkg (kb. ½ kisebb) sárgarépa
- 4 dkg (kb. ½ kicsi) petrezselyemgyökér
- 2 ek olaj
- 2 ek apróra vágott vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1-2 ek lecsó (elhagyható)
- Só, petrezselyemzöld
- 1 l víz
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a megtisztított és felkockázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld felét és megsózzuk. Felöntjük 1 l vízzel és félig puhára főzzük.
A krumplit felkockázzuk, és Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a lecsóval együtt a leveshez adjuk.
Közben a tarhonyát száraz serpenyőben, vagy sütőben enyhén megpirítjuk, beleszórjuk a levesbe és a burgonyával együtt puhára főzzük. A kész levest megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek