Tarhonyaleves

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 4 dkg Tarhonya
  • 20 dkg (kb. 1 db jó nagy) burgonya
  • 4 dkg (kb. ½ kisebb) sárgarépa
  • 4 dkg (kb. ½ kicsi) petrezselyemgyökér
  • 2 ek olaj
  • 2 ek apróra vágott vöröshagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1-2 ek lecsó (elhagyható)
  • Só, petrezselyemzöld
  • 1 l víz

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a megtisztított és felkockázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld felét és megsózzuk. Felöntjük 1 l vízzel és félig puhára főzzük.

A krumplit felkockázzuk, és Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a lecsóval együtt a leveshez adjuk.
Közben a tarhonyát száraz serpenyőben, vagy sütőben enyhén megpirítjuk, beleszórjuk a levesbe és a burgonyával együtt puhára főzzük. A kész levest megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek