Vegyeszöldség-leves tésztával

(4 személyre)

Hozzávalók:

  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes petrezselyemgyökér
  • 5-6 ek zöldborsó
  • 2-3 ek felkockázott karalábé
  • 2-3 ek felkockázott zellergumó
  • 1 ek felaprított vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek liszt
  • petrezselyemzöld, lestyán
  • 40 g cérnametélt vagy egyéb száraztészta

Elkészítése:

A megtisztított és kockákra vágott zöldségeket a zöldborsóval együtt az olajban megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemzöld felével és a lestyánnal, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje. Beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát és megsózzuk.

Kis lángon megpároljuk, és mikor már majdnem megpuhultak lepirítjuk őket. Megszórjuk liszttel és nagy lángon újra összepirítjuk. Felöntjük 1-2 pohár vízzel vagy kockából készített zöldséglevessel és simára keverjük. Hozzáöntünk további 3-4 pohárnyi vizet vagy zöldséglevest, felforraljuk, beletesszük a tésztát vagy cérnametéltet és készre főzzük. Az elkészült levest megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek