Zöldborsópüré leves

(4 személyre): Gyors recept!

Hozzávalók:

  • 400 g zöldborsó
  • 2 púpozott ek liszt
  • 1 ek étolaj
  • 1 db zsemle
  • 1 db leveskocka vagy 1 tk ételízesítő (elhagyható)
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zöldborsót átfuttatjuk a felmelegített olajon. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, a folyadékot elpárologtatjuk, megszórjuk liszttel és összepirítjuk.

Felöntjük 1,2 L vízzel, beletesszük a leveskockát vagy az ételízesítőt, megsózzuk, és puhára főzzük. Majd bot mixerrel pépesítjük vagy áttörjük szőrszitán, és ismét felforraljuk. A zsemlét felkockázzuk és száraz serpenyőn vagy sütőben megpirítjuk. Frissen vágott petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockával tálaljuk.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek