Zöldborsópüré leves
(4 személyre): Gyors recept!
Hozzávalók:
- 400 g zöldborsó
- 2 púpozott ek liszt
- 1 ek étolaj
- 1 db zsemle
- 1 db leveskocka vagy 1 tk ételízesítő (elhagyható)
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
A zöldborsót átfuttatjuk a felmelegített olajon. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult, a folyadékot elpárologtatjuk, megszórjuk liszttel és összepirítjuk.
Felöntjük 1,2 L vízzel, beletesszük a leveskockát vagy az ételízesítőt, megsózzuk, és puhára főzzük. Majd bot mixerrel pépesítjük vagy áttörjük szőrszitán, és ismét felforraljuk. A zsemlét felkockázzuk és száraz serpenyőn vagy sütőben megpirítjuk. Frissen vágott petrezselyemzölddel, és pirított zsemlekockával tálaljuk.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek