Farfalle a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók:
1 csomag tenger gyümölcse keverék
3/4 csomag farfalle tészta, lehetőleg durumtésztából
kb. 1 dl fehérbor, lehetőleg száraz
3-4 dl (lehetőség szerint kevésbé zsíros) növényi tejszín *
Só, bors, ételízesítő
mediterrán fűszerkeverék, vagy oregánó, bazsalikom, rozmaring…
olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát feltesszük főni. A főzővizébe kevés ételízesítőt és oregánót teszünk. 2 evőkanál olívaolajon kiengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit. Mikor már serceg, felöntjük a fehérborral. 2-3 percig hagyjuk sisteregni, aztán meglocsoljuk a tejszínnel. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a tenger gyümölcseivel.
* Ha a növényi tejszín túl zsíros, fele-fele arányban engedjük fel vízzel.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek