Gombás-paradicsomos tészta

(4 személyre)

Hozzávalók:

3 bögre (30 dkg) apró száraz tészta
3 bögre felszeletelt, friss gomba
1 nagyobb doboz (12 dkg-s) paradicsompüré
3-4 ek olaj
oregánó

Elkészítése:

Egy dupla aljú lábasban vagy wok serpenyőben egy kis olajon megsütjük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a paradicsompürét és átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük oregánóval és félig lefedve hagyjuk párolódni.
Amikor már csak a sűrű szósz maradt – folyadék nélkül – beleszórjuk a száraz tésztát és ugyanannyi mennyiségű vízzel (3 bögrényivel) felöntjük. Sózzuk, jól átkeverjük és készre főzzük. (A tésztát kifőzhetjük külön is, de együtt készítve finomabb: csak a végén vigyázni kell, hogy az alja le ne égjen!)

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek