Kagylótál tésztával

Hozzávalók:

40 dkg metélt tészta
1 üveg kagylókonzerv
2 db sárgarépa
1 db zeller
2 csomag petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
Sáfrány (elhagyható)
1 dkg margarin
olívaolaj
Só, bors

Elkészítése:

A répát megpucoljuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Forró gőzben 5 percig pároljuk. A kagylót (konzerv) átmossuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A zellergyökeret szintén megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymákat és a zellert a margarinon puhára pároljuk, a bort a megpárolt zöldségekre öntjük és felforraljuk. A tésztát megfőzzük, és melegen tartjuk. A kagylót és a megpárolt sárgarépát a párolt zeller és hagyma mellé tesszük, és néhány percig együtt főzzük. Végezetül a tésztát egy nagy tálba halmozzuk fel, ráhelyezzük a párolt zöldségeket a kagylóval, és sáfránnyal, petrezselyemmel, ízlés szerint őrölt borssal fűszerezzük.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek