Káposztás derelye

Hozzávalók a tésztához:

3 pohár liszt
½ pohár víz
½ teáskanál só

A töltelékhez:

1 kg savanyított vagy friss káposzta
2-3 hagyma
1 sárgarépa
egy csokor petrezselyemzöld
½ evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál növényi olaj
2 teáskanál cukor
bors

Elkészítése:

A káposztát készre pároljuk, hozzáadjuk az átpasszírozott hagymát, a sárgarépát, a petrezselymet, a paradicsompürét és ízlés szerint ízesítjük. Közepes sűrűségű tésztát gyúrunk, vékony levélre nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk, vagy pohárral kis köröket szaggatunk. A tölteléket a köröcskék vagy a négyzetek közepére rakjuk, egy teáskanálnyinál nem többet, hogy a tésztát ne nyújtsa szét túlságosan. Az illesztés helyét nem kell vastagabbra hagyni, mint a tészta többi részét, különben a derelye nem fő meg rendesen, és az íze is rossz lesz. A kész derelyéket bő, forró, sós vízben főzzük ki!

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek