Krumplis tészta
(4 személyre)
Hozzávalók:
32 dkg kockatészta, vagy egyéb tészta
50 dkg burgonya
2-3 ek olaj
1 db kicsi vöröshagyma
1-2 ek lecsó (konzervből is lehet)
só, fűszerpaprika, őrölt bors
esetleg ízlés szerint rozmaring, őrölt köménymag, fokhagyma
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágva aranysárgára pirítjuk. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés meleg vízzel felöntve, simára keverjük. Kissé összepirítjuk a hozzáadott, apróbb kockákra vágott burgonyával, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a lecsót, fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor elpárolog a folyadék, kicsit átpirítjuk, és ha szükséges burgonyatörővel összetörjük, majd elkeverjük a főtt, leöblített, jól lecsurgatott kockatésztával.
* Jó köretnek, de önmagában is friss salátával, kovászos uborkával, savanyú káposztával vagy savanyúsággal kiegészítve, esetleg szója virslivel, vagy bármelyik böjtös fasírttal.
http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek