Vörösbabos-tonhalas metélt

Hozzávalók:

50 dkg metélt tészta
2 doboz (natúr sós) tonhal konzerv
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
só, fűszerpaprika, bors
ketchup
1 doboz vörös bab vagy mexikói konzerv
friss bazsalikomlevelek

Elkészítése:

1. A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Egy merőkanálnyi forró vízzel vagy zöldséglevessel meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, felkockázott hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott, lehéjazott paradicsomot, majd a tonhalat és a vörös babot. Sózzuk, borsozzuk. Fűszerpaprikát, oregánót és ketchupot adhatunk hozzá. Ha szépen összefőtt az egész, összekeverjük a kifőtt tésztával. A tálat frissen tépett bazsalikomlevelekkel díszítjük.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek