Zöldséges-gombás főtt tészta

Hozzávalók:

400 g vékony metélt tészta (vagy kagylótészta ford. megj.)
250 g póréhagyma,
2 fej vöröshagyma,
100 g csiperkegomba,
4 evőkanál növényi olaj,
150 g zöldborsó,
4 evőkanál szójaszósz,
bors és só ízlés szerint

Elkészítése:

Megfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük.
A póréhagymát megmossuk, és vékonyra karikázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és durva szeletekre vágjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát forró olajban pároljuk 5 percen keresztül.
Hozzáadjuk a sárgarépát, még 5 percig pároljuk, beletesszük a tésztát, és az egészet együtt sütjük 10 percig. Hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, és 5 percig sütjük. Beleöntjük a sárgarépa főzése után maradt zöldséglevet és a szójaszószt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

http://hungary.orthodoxia.org/hasznos-receptek