MIVEL töltsem fel a kamrát fizetéskor?

MIVEL töltsem fel a kamrát fizetéskor?

Ajánlott a nagyobb havi bevásárlást piacokon megejteni, mert nem csak hogy olcsóbban megvásárolhatóak, hanem megbízhatóbb az élelmiszerek minősége, ha azt az ismerős árustól vásároljuk.

Érdemes figyelni az akciókat, és az olyan alapanyagokat melyeket kamrában, vagy hűtőben lehet tárolni megvásárolni havi mennyiségben. Így bizony havi viszonylatban akár egy heti kiadást meg tudunk spórolni, és a család semmiben sem szenved hiányt.

Alapvető alapanyagok mindig legyenek tartalékba. Ha bármilyen nem várt esemény közbe jön nagyon finom ételeket készíthetünk az alábbiakból.

Alapvető élelmiszerek:

Alapvető élelmiszerek:

krumpli, zsiradék, olaj, szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, liszt, rizs, gríz, száraztészták, tarkabab, sárga borsó, lencse, paradicsom konzerv, cukor, ecet, só, fejes káposzta ...

Mélyhűtőbe tárolható ételek:
zöldborsó, zöldbab, tök

Húsáruk:

Húsáruk:

( a mélyhűtőbe egy-egy adagnak megfelelően nylon zacskókba porciózva, fölcimkézve, dátummal ellátva érdemes tárolni 1-2 heti mennyiséget, így időt és pénzt takaríthatunk meg)

Feldolgozott húsárú:

Feldolgozott húsárú:

száraz kolbász, lecsó kolbász, párizsi, virsli, szalámi ...

Fűszerek:

Fűszerek:

őrölt fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, rozmaring, bazsalikom, babérlevél, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, koriander, majoránna, tárkony, szurokfű, szerecsendió, menta, vaníliás cukor, szárított petrezselyem

Tejtermékek:

Tejtermékek:

frissen vásároljuk - mindig nézzük meg a lejárati dátumot
sajt, vaj, margarin, tej, túró, tejpor, élesztő

Egyéb élelmiszerek:

Egyéb élelmiszerek:

tojás, kávé, kakaó

Ajánlom, hogy ha a fenti alapanyagok fogytán vannak, pótoljuk őket.