Pincemester csirkéje
Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A szőlőt leszemezzük, megmossuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot.
A hússzeleteket összehajtjuk, fogvájóval összetűzzük és baconba tekerjük.
A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk, beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá, hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk.
Ízesítjük, ha szükséges.
A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!