Pincemester csirkéje

Hozzávalók:
• 4 db csirkemell filé
• 20 dkg rokfort vagy márványsajt
• 1 cs szeletelt bacon
• só
• szárnyas fűszerkeverék
• 2-3 fürt szőlő /piros, fehér vegyesen/
• 2 dl must
• 2 dl félédes fehérbor
• 5 dkg vaj
• őrölt fehér bors

Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A szőlőt leszemezzük, megmossuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot.
A hússzeleteket összehajtjuk, fogvájóval összetűzzük és baconba tekerjük.
A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük, aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk, beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá, hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk.
Ízesítjük, ha szükséges.
A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!