4 é
2,2 E

A böjtölés növeli az őssejtek regenerációs képességét

A bél őssejtjei az öregedéstől, vagy túl sok kalória beviteltől elveszítik a regenerálódási képességüket. A kutatók felfedezték, hogy egy 24 órás böjttől kortól függetlenül nagy mértékben megnő a bélsejtek regenerálódása.

Ezek az őssejtek az összes új bélsejtünk forrása. Ha a bélrendszernek csökken a regenerációs képessége, attól jobban ki vagyunk téve az emésztőcsatornával kapcsolatos fertőzéseknek.

A korral járó őssejtek regenerációs képességének csökkenése 24 órás böjtöléssel megfordítható, az MIT biológusok új tanulmánya szerint. A kutatók azt találták, hogy az éhezés drámai módon javítja az őssejtek regenerálódási képességét, mind az idősebb, mind a fiatal egerekben.

Böjtölő egérben a sejtek megkezdik a zsírsavak lebontását a glükóz helyett. Ez olyan változás, amely serkenti az őssejtek regeneráló képességét. A kutatók úgy találták, hogy olyan molekulával is növelhetik a regenerálódást, amely ugyanazt a metabolikus kapcsolót aktiválja. Az ilyen beavatkozás potenciálisan segíthet az idős embereknek a GI-fertőzésekből vagy a kemoterápiában részesülő rákos betegségekből a felépülést.

A böjtölésnek számos hatása van a bélre, amely többek között a bélsejtek regenerációját fokozzák, valamint használható bármilyen bélbetegség gyógyítására, mint a fertőzés vagy a daganatos megbetegedések” - mondja Omer Yilmaz, az MIT biológus professzora. a Koch Integrált Rákkutató Intézet és a tanulmány egyik vezető szerzője mondta. „A laboratórium álláspontja, hogy a böjtölés javítja az általános egészséget, beleértve az emésztőcsatornában található őssejtek regenerálódását és csökkenti a bélsejtek elöregedését.

2016 Summer Symposium: Omer Yilmaz