Porckorongsérv / gerincsérv gyógyítás műtét nélkül

Az autodekompressziós terápia ( ADT ) a porckorongsérv és a degeneratív gerincbetegségek modern mozgásterápiás kezelési formája. Az elve, hogy a porckorongsérvet ne a tünetek szintjén, hanem:

  • magára a sérvre hatva
  • és annak tesen kívüli és belüli kiváltó tényezőit folyamatosan csökkentve

lehet érdemben és tartós eredménnyel megoldani.

A kezelés a porckorongsérv centralizálásával - a csigolyák céltudatos mozgatását megtanulva leegyszerűsítve fogalmazva annak „helyrehúzásával” kezdődik.

Az autodekompressziós terápiát (ADT) Bene Máté, gerincsérvre szakosodott gyógytornász fejlesztette ki, miután megtapasztalta, mekkora fájdalommal jár a nyaki gerincsérv.

Porckorongsérvről - műtét nélkül...

Sok - sok ingyenes - és máshol nehezen elérhető- tudnivaló porckorongsérv / gerincsérv és egyéb gerincbetegségekkel rendelkező emberek számára!

Lapos has - hasizom edzés gerinckímélő módon

A porckorong.hu most azt mutatja meg, hogyan kell hasizmot edzeni, hogy a gerinc számára is jó legyen.

Ágyéki porckorongsérv és konditerem

Kondizni gerinc szempontból nem mindig olyan rossz, mint amilyennek mondják. A porckorong.hu megmutatja, hogyan érdemes gyúrni, hogy kifejezetten építő legyen a gerinced számára, és ne csinálj sérveket! Fontos: a videó az ágyéki gerincre vonatkozik - nyaki sérvvel sokkal nehezebb jól kondizni,így mindenképp kérd ki a gyógytornászod véleményét!

Jógagyakorlatok porckorongsérv ellen.

jógagyakorlatok porckorongsérv / gerincsérv megelőzésére, kiújulásának elkerülésére.